crazy4us.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
crazy4us.

everything 4 u.

KazaloKazalo  PortálPortál  IščiIšči  Latest imagesLatest images  Registriraj seRegistriraj se  Prijava  

Dovolj mi je

Go down 
AvtorSporočilo
Tašaša
resen uporabnik
resen uporabnik
Tašaša

Število prispevkov : 181
Registration date : 20/08/2007

Dovolj mi je Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Dovolj mi je   Dovolj mi je EmptyTor Avg 21, 2007 10:21 pm

DOVOLJ MI JE-ENOUGH
Dovolj mi je Enoughtg3

Igrajo:
Jennifer Lopez, Bill Campbell, Tessa Allen, Juliette Lewis, Dan Futterman, Noah Wyle, Fred Ward, Janet Carroll, Bill Cobbs, Christopher Maher, Bruce A. Young, Bruce French, Ruben Madera, Dan Martin, Jeff Kober, Brent Sexton, Michael P. Byrne, Leif Riddell, David Brokhim, Regan Forman, Sandra Nelson, Lynne Marie Stewart, Smadar Brenner, Margaret Emery,...

Režija:
Michael Apted
Scenarij:
Nicholas Kazan
Producent:
Rob Cowan, Irwin Winkler
Trajanje:
115 minut
Produkcija:

Columbia Pictures/Winkler Films, ZDA, 2002

O FILMU:
V dih jemajoči, stilsko dovršeni srhljivki režiserja Michaela Apteda, v kateri igra Jennifer Lopez, povsem običajna ženska pokaže zobe predatorskemu možu in mu napove vojno. V fizični in psihološki vojni živcev in moči se spremeni v nepričakovano akcijsko junakinjo: mamo, ki postane bojevnica, pripravljena storiti prav vse za hčerkino varnost.

Lopezova igra Slim, garaško žensko, ki je bila prepričana, da je v očarljivem in bogatem Mitchu (Billy Campbell) našla pravega moškega. V predmestju zaživita idilično življenje, a po rojstvu hčerke Grace Slim odkrije Mitchev drugi obraz - oblastni in temačni alter ego, ki spremeni zaupanje, ljubezen in spokojnost v grozo in strah. Ker se boji za hčerko, mu skuša Slim ubežati, a Mitch jo neusmiljeno zasleduje. Spremeni svoje ime, videz, identiteto in se skriva, vendar mu ne uide. Nihče ji ne more pomagati, niti prijatelji niti policija. Vendar ima Slim dovolj strahu in bežanja.

Producent Irwin Winkler pravi: “Dovolj mi je je vznemirljiva srhljivka o ženski, ki v sebi najde moč in se z vsemi močmi bori za svoj prav, za svojo varnost, za vse, kar ima - telesno, duševno, čustveno. To je krasen scenarij in krasna zgodba za tako močno osebnost, kot je Jennifer Lopez.”

Dovolj mi je je povsem drugačen od dosedanjih projektov Jennifer Lopez: vloga je zaradi akcijskih prizorov telesno zelo zahtevna, hkrati pa prikazuje izjemno notranjo preobrazbo ženske od maksimalnega strahu do maksimalne moči. Jennifer je pri tej napeti srhljivki takoj pritegnila zamisel o preobrazbi in o tem, da najdeš svojo notranjo moč.

“Zame je bil scenarij nekakšen ženski Rocky, a bolj realističen in napet, bolj temelječ na dogodkih iz resničnega življenja. Moj lik Slim je na začetku običajno dekle, natakarica, ki se poroči z očarljivim princem. Potem je ob vse, oropana svojih prepričanj, in si mora zopet izbojevati nadzor nad svojim življenjem. Njen pogum in njena moč sta me zares pritegnila.”

Scenarista Nicholasa Kazana je zelo zanimalo, kako se bo Lopezova spopadla z vlogo junakinje, katere vztrajnost kot mati in neustrašnost kot ogrožena ženska poraja zanimiva moralna vprašanja v scenariju. “Jennifer mi je bila do zdaj kot igralka zelo všeč - v Daleč od oči je bila krasna,” pripomni Kazan. “Vlogi v Dovolj mi je je vdahnila slog, ki ga ni moč posnemati, in lik resnično oživila. In kar je še pomembneje, resnično se mu je predala, dala mu je moč in večplastnost. Čustvene vrednote scenarija so ji bile zelo blizu. Jennifer nas zares prepriča, da Slim ni imela druge izbire.”

Dovolj mi je Jloue22 Dovolj mi je Bebue23 Dovolj mi je Tepesue24
Nazaj na vrh Go down

Dovolj mi je
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1